Rockpool swimming

Het was een onrustige nacht, want de mijnwerkers kwamen om half 3 vannacht behoorlijk luidruchtig uit de kroeg. Vanmorgen om 10 uur reden we weg, richting Darwin. Een stuk de toeristische route genomen tot aan Batchelor. Daar hebben we bij de general store nog wat boodschappen gehaald. Een Zwitser die hier al 36 jaar woont staat aan de kassa. Ook hier is geen mobiel bereik en dus geen internet. We wilden eigenlijk even met de verhuurmaatschapij bellen, omdat het lampje voor de motor na 2x tanken nog niet uit is. Dat moet maar later. Bij het onbemande visitor centre nog 2 boeken kunnen ruilen, dus kunnen we er weer tegenaan.

In Litchfield National Park hebben we eerst Magnetic Termite Mounds bekeken; metershoge termietenheuvels, bedoeld om de temperatuur te kunnen reguleren. We hebben er ze al eerder langs de weg gezien, maar nog niet zo hoog en zo veel. Een stuk verderop bij een beekje geluncht en in de hitte een korte hike naar Florence Falls gedaan. Hier was het bijzonder druk met zwemmende toeristen. Een paar Aboriginal jongens sprongen van de rotsen. We rijden door naar Buley Rockhole, waar het iets rustiger lijkt. Zwemkleren aan en glibberen over de rotsen, die in plateaus een vlakke waterval vormen. In een aantal plateaus is het water opeens heel diep. Lekker afkoelen in het frisse heldere water.

Later in de middag naar Litchfield Safari Camp gereden. De receptie is een soort tent, waaronder geroeste koelkasten staan. Jenny vertelt hoe het werkt. Zij reist al 6 jaar met haar Nederlandse man en ze werken overal. Hier runnen ze tijdelijk een camping. We zoeken een schaduwplekje en vullen onze waterflessen bij de enige kraan met drinkwater; het water wordt uit de kreek gepompt en bij 1 kraan zit er een filter op. We drinken wat, terwijl we een wasje draaien. Ook dat gaat anders in de outback; het waspoeder is maar deels opgelost, zodat de was onder de witte korreltjes zit. We maken weer een makkelijk maaltje en tijdens de koffie speelt een andere kampeerder 3 nummers op een doedelzak in de schemer, na elk nummer wordt er geklapt. Ondertussen zitten we onder een heldere maan en luisteren we naar de krekels en de generator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s