Cruising the Top End

Goed geslapen, want het was een beetje koeler. Om 10 uur rijden we weg, richting het zuiden. Eerst even bij de Yellow River gekeken; prachtig groen langs een rivier. De vissen kun je zo zien zwemmen en we zagen zelfs een schildpad van een boomstam plonsen. Dus wij stil rondkijken naar krokodillen, maar we hebben ze niet gezien. Verderop bij het Warradjan cultureel centrum was er veel te zien over de Aboriginal cultuur. Interessante tentoonstelling en veel mooie verhalen. Buiten geluncht aan een picknicktafel.

Doorgereden naar de Bukbukluk lookout. Dit is een plateau, dat uitkijkt over een enorme vlakte met bomen. Mooi en stil is het hier. Hierna rijden we Kakadu National Park uit. Kaartlezen is hier makkelijk, want er zijn nauwelijks wegen. We rijden tot Pine Creek, een nederzetting op de kruising met de snelweg. We checken in bij een mini camping, gerund door een meneer met een lange grijze baard met onderaan een elastiekje. Nauwelijks toeristen, wel veel mijnwerkers die in cabines wonen en onder het stof thuiskomen. Even een rondje gereden, naar een lookout over een met water volgelopen mijn. In Miners Park staan allerlei oude werktuigen uit de goldrush van 1870. In Pine Creek gebeurt niet zo veel, dus zitten we lekker bij de camper buiten. Gerhard bakt heerlijke kangaroo-kebabs, die we alleen wel in een super tempo naar binnen werken, omdat hier zeker 50 vliegen op af komen. Nog een hele kunst, wapperen en eten tegelijk. Nu zitten we buiten, zonder internet, maar met lokale radio op de mobiel. De camper staat open, in de hoop dat het kleine beetje wind dat er staat de camper wat afkoelt. In het damestoilette zit een gifgroene kikker. Morgen rijden we een stukje terug richting Darwin, weer naar een nationaal park. Kakadu in ieder geval een geweldige start van the Top End of Oz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s