Kakadu Sunset

Door de warmte slapen we zo laat, dat we ’s ochtends pas om half 9 wakker zijn. We nemen de tijd voor ontbijt en een beetje lezen voor de camper, zodat we pas om half 12 op pad zijn. Eerst halen we brood in de plaatselijke winkel. Daarna rijden we naar het Nourlangie gebied. We eten een broodje naast de camper en bekijken vervolgens een billabong (= watertje). Ondanks de hitte klimmen we toch naar een uitzichtpunt; geweldig uitzicht over rotsen en bomen zo ver je kunt kijken. Het voelt alsof we alleen op de wereld zijn. Weer beneden bekijken we in Nourlangie rots-tekeningen.  

’s Middags gaan we naar het visitor centre, waar weer veel te zien is, waaronder een film over het park. Behalve interessant is die film ook fijn om af te koelen in de airco. Nog even een ijsje en dan weer een stukje rijden. In het Ubirr gebied ook weer Aboriginal-tekeningen, nu met uitleg van een ranger. Daarna klimmen we de rotsen op voor zonsondergang. Geweldig uitzicht over de floodplains; een gebied dat in het regenseizoen onder water staat en nu, ondanks de droogte, geweldig groen is. Met ons staat nog een man of 100 te wachten tot de zon onder gaat. Het is schitterend en als ie onder is klinkt er een applausje. We moeten nog 40 km naar de camping rijden in het donker. Enorm opletten of er geen wildlife de weg op rent (gelukkig niet gebeurd).

Terug op de camping eten we wat en nemen we nog een duik in het zwembad. Nu lekker buiten internetten en lezen. Prachtige dag vandaag; wat is het hier mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s