To the Blue Mountains

We rijden nog voor 9 uur weg vanuit Cessnock en nemen de toeristische route via Putty Road. Mooie weg door de heuvels; er moet regelmatig teruggeschakeld worden anders redt het oude busje het niet. Onderweg veel roadkill (kangaroos en wombats); deze weg is niet verlicht, dus ’s avonds wordt er veel aangereden. Verder geen mobiel bereik; een echtpaar met caravan staat met pech. Iedereen stopt om te vragen of ze hulp nodig hebben, maar twee kanten op waren er al mensen die iemand zouden waarschuwen. Australiërs seinen al kilometers van tevoren, zodat je denkt dat er iets mis is met je eigen auto; dat is om te waarschuwen dat er verderop iemand stilstaat op jouw weghelft. Keurig. Onderweg regent het zachtjes, dus prima om wat meters te maken. In Kurrajong lunchen we heerlijk bij een hip restaurant annex art gallery. Even opwarmen, want het is waterkoud. 

Na de lunch nemen we de Bells Line of Road (vreemde naam) door de Blue Mountains. Bij diverse uitzichtpunten gestopt. Wat een weids en groen landschap. Inmiddels is het droog, dus doen we wat korte hikes bij Cathedral of Ferns en eind van de middag naar Bridal Veil Falls, wat op de terugweg nog een behoorlijke klim blijkt te zijn. In Blackheath checken we in bij de rustige camping. Het begint net te regenen, dus zitten we binnen en eten we de koelkast leeg. Morgen moeten we de camper weer inleveren in Sydney. Door de Blue Mountains rijden we terug. Nog één nachtje kamperen in New South Wales; vannacht 7 graden voorspeld. Brr, vroeg naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s