A taste of Aussie wine

We vertrekken uit het prachtige Port Stephens en rijden via binnenwegen naar het westen. Het landschap is eerst wat vlak en lijkt soms zelfs Nederlands met koeien in de wei. Dichter bij Hunter Valley zijn er weer heuvels en zien we steeds meer wijngaarden. Na 1,5 uur zijn we bij het visitor centre van dit wijngebied en halen we een kaartje van de omgeving. Eerst gaan we ergens lunchen in een soort tuin. Lekker rustig, pasta met een glaasje wijn. Daarna naar Tyrrell’s, een winery waar dagelijks een rondleiding wordt gegeven om half 2. Een oude meneer houdt ons ruim 1,5 uur geboeid met zijn verhalen. Helemaal knap omdat er fysiek niet zo veel te zien is in de lente; de bloesem komt net aan de ranken, dus over een dag of 100 is het pas druk met oogsten. Veel leuke weetjes en grapjes, vooral over franse/europese wijn. Aansluitend een proeverij. Nou dat ging niet zuinig; in korte tijd 5 wijnen geproefd, glazen wel half vol. Gerhard nipt, want moet nog rijden. Lesley drinkt de restjes op. 

We zetten eind van de middag de camper op de camping en lopen nog even naar het centrum van Cessnock, waar gewoon een Aldi zit. In Nederland niet onze favoriete winkel, maar hier gaat het prima. Nog even buiten de laatste zon meepikken, onder het genot van een wijntje. Ook al is het helder, het is zo vroeg in het seizoen zonder zon nog te fris buiten. Dus zitten we weer knus binnen en eten we wat eenvoudigs. Morgen een behoorlijk eind rijden. We gaan binnendoor, want ook hier is het weer geweldig mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s