Dune dudes

Vanochtend zagen we door de gordijntjes van de camper al de zon schijnen; het is gelukkig droog. We doen rustig aan en lezen de folders over Port Stephens, de baai waaraan diverse plaatsjes liggen, waaronder Salamander Bay waar onze camping staat. Genoeg te zien, dus we blijven nog een nachtje. Ook kopen we een kortingskaart van Big4 campings; gezien het aantal nachten in Australië hebben we die er zo uit. We pakken de boel in om eerst de Stockton Beach Sand Dunes te bekijken. Dit is zo’n 30 km aan duinen, die zich steeds verplaatsen. Je kunt er 4WD toertjes maken of op een kameel rijden. Wij beklimmen de duinen. Prachtig, het lijkt wel een woestijn. De mensen van de toertjes boarden op een plank van een duin af. Lesley trekt een plastic zak aan en probeert het ook, maar dat werkt niet. Heerlijk in het fijne zand gezeten in de zon.

’s Middags rijden we naar Nelson Bay voor nog wat boodschappen en lunchen we aan een picknicktafel bij Fingal Bay. Daarna lopen we omhoog bij Tomaree Head, wat een aardige klim blijkt te zijn, maar met fantastisch uitzicht over de baai. Hier zijn ook nog resten van verdedigingswerken uit WOII. Eind van de middag zetten we de camper weer op de camping en is het tijd voor de borrel. Het is nu wat bewolkt en een beetje fris buiten. Ook biefstukken kun je prima bakken op een gaststel. Even samen afwassen in de kampkeuken en nu binnen lezen. Lekkere dag buiten in een zeer mooi kustgebied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s