Snuiven aan everyday Fiji

De vogeltjes kwetteren een half uurtje later vandaag, dus pas om half zes wakker. Even later zijn ze het zat, dus slapen we nog even. Na het ontbijt laten we ons met het bootje over zetten naar het vaste land. Doel vandaag is lopen naar de hoofdweg, waar een winkeltje zit. Blijkbaar lopen hier niet veel toeristen, want het is bula voor en na. Ook stopt een aantal auto’s met de vraag of we mee willen en iedereeen wil weten waar we naartoe gaan. Twee mannen komen nog even een hand geven en een fijne dag wensen. Bij een aantal huizen staat een klein hindoestaans tempeltje. Verder veel suikerriet velden.

Het winkeltje hadden we vanuit de taxi gezien, maar we wisten niet zeker waar het zat. Met drie kwartier door de hitte lopen zat er inderdaad een miniwinkeltje. Vrij donker binnen en alles achter tralies, behalve een luikje waar geld een de gekochte waren doorheen kunnen. Wat cola, brood en wijn gekocht. Geen beleg. Op de terugweg zien we dezelfde mensen, die weer bula roepen, vooral kinderen vinden het leuk als je antwoord geeft. Halverwege blijkt nog een ander winkeltje te zitten, dat we heen niet gezien hebben. Hier verkopen ze sardientjes in blik (beleg) en nemen we een ijsje. 

Terug op ons eiland lunchen we met de gekochte waren. Daarna een paar uurtjes aan het strand zitten lezen. Tijdens een tropisch buitje op balkon gaan zitten. ’s Avonds is er een traditionele zanggroep, waar we een paar nummers naar kijken. Daarna Fijian buffet, terwijl een bandje speelt. And what are we doing mañana? Mañana we are doing nada!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s