Bula Fiji

We zijn weer vroeg op dus hebben alle tijd om in te pakken. Om 8 uur lopen we naar de trein en met een half uur zijn we bij het vliegveld. Sydney airport is mooi en lijkt een beetje op Schiphol. We pakken nog even internet op. Vandaag vliegen we met Pacific Blue naar Fiji. Na het opstijgen maakt het vliegtuig een ruime bocht over de stad, met geweldig uitzicht over Sydney Harbour Bridge en Opera House. De vlucht duurt een kleine 4 uur. Zowel drankjes als eten moet je kopen. Daar zijn wij op voorbereid; wij gaan tegenwoordig met lege flesjes door de controle en vullen deze daarna. Ook hebben we muesli-repen mee. Travelling around the world on a shoestring …

In Fiji (of is het op Fiji?) gaat de douane soepel. Bij de gate staat een bandje te spelen. Mannen hebben een Hawaii shirt aan met een rok en een bloem in hun haar. Vrouwen dragen een soort sarong of een lange rok. We pakken de taxi en er wordt in Hindi overlegd wat ze willen berekenen; we worden dus ingeschat. Vooraf hadden we gelezen wat het ongeveer moet kosten, dus Gerhard dingt professioneel af en dat was meteen goed. De rit is interessant; hobbelige weg, veel toeteren en spannende inhaalacties. Veel mensen langs de weg, die liften. Verder wordt er rugby en voetbal gespeeld in veldjes. Overal palmbomen en suikerriet. Het doet ons denken aan Cuba. Het schemert als we bij een steiger aankomen. Ons resort ligt op een eilandje, dus varen we met een bootje over.

“Bula” is de standaard groet hier (zoals Aloha in Hawaii), maar Gerhard moet nog even oefenen, die zegt steed “ola” terug. Bij de receptie een welkomstdrankje en uitleg. We wonen deze week in een twee-onder-een-kap huisje op palen zonder ramen overal houten lamellen die je dicht kunt doen. Je hoort binnen de zee. De kamer is groot, met een balkon met zeezicht. Nog even wat eten in de bar aan het zwembad; ook weer live muziek en een danseres. Met al dat heen en weer vliegen is ons bioritme behoorlijk in de war. Vroeg slapen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s