Hooray for Hollywood

Vandaag niet al te vroeg weg en als we de straat op gaan is het al zinderend heet. We lopen naar Hollywood Boulevard en gaan naar de Buddy Holly star ceremony. Postuum krijgt Buddy alsnog een ster, op de dag waarop hij 75 zou zijn geworden. Dranghekken en pers erbij. Viel nog mee met de drukte, dus we konden het goed zien. In het publiek een jonge Buddy Holly lookalike. We vinden het zo spannend of we nog echte sterren zullen zien, dat we foto’s maken van een man bij het podium, dan zoeken we later wel op wie het was. Blijkt het de voorzitter van de kamer van koophandel te zijn … Voordat het begint opeens muziek en een aantal mensen in het publiek zet een Buddy bril op en begint een dansje. Staan we middenin een flashmob. De ceremonie zelf duurt een half uurtje met speeches van o.a. Phil Everly (van de Brothers) en Gary Busy, de acteur die in een film Buddy speelde. De weduwe spreekt nog tot Buddy en ja, dan is het weer zielig. We janken wat af in LA! We bekijken daarna nog wat sterren en handafdrukken op Hollywood Boulevard.

’s Middags doen we een wasje en drinken ondertussen een ijskoffie. Binnen is het lekkerder dan buiten, maar het verschil met airco is wel erg groot als je weer buiten komt. Vandaag zien we het ruim 37 graden worden. Nadat de was is opgehangen op onze kamer gaan we op jacht naar het Hollywood sign. We hebben eerdere bezoeken aan LA hier al foto’s van gemaakt, maar zijn nooit echt dichtbij geweest. Rit door de Hollywood hills langs prachtige huizen en missie geslaagd. Nog even bij Griffith Observatory gekeken, met prachtig uitzicht over de stad.

’s Avonds naar de Hollywood Bowl voor een concert van Quincy Jones met big band. De Bowl is een groot openlucht theater in de heuvels. Het is gebruikelijk om eerst te picknicken, dus wij waren er op voorbereid. Eenmaal op onze plaatsen gaat het eten om ons heen door; mensen hebben hele koelboxen mee met aardappelsalade en kip. Vanaf onze plek ook weel zicht op de Hollywood letters. Het concert is waanzinnig; Quincy (78 jaar) dirigeert en praat alles aan elkaar. Verder zijn er veel gasten, sommige kennen we (Gloria Estefan), anderen niet, maar dan blijkt dat we het nummer wel kennen. Ook jong talent op het podium; een pianiste van 9 jaar en een meisje van 16, dat iedereen eruit zong. Aan het eind moest iedereen hand in hand gaan staan en Quincy nazeggen; het leek wel een soort gebed. Wat een te gekke dag! 

flickrAlle foto’s van Hollywood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s