From the roots of LA to Santa Monica

We schrikken om 9 uur wakker, nadat we gisteren door de jetlag slecht konden slapen. De wekker was wel gezet, maar die stond nog niet op de goede tijdzone. Snel ontbijten. Op de kamer de komende dagen globaal ingedeeld, zodat we weten waar we een hotel moeten zoeken. We starten in Hollywood, dus om 11 uur vertrekken we die kant op. We zijn nu voor de derde keer in LA en altijd verbaast het ons hoe groot het is. We zitten direct al op een 7 baans snelweg. Op Sunset Boulevard vinden we het hotel, waarvoor we een coupon hadden tegen een schappelijk prijsje. Direct 3 dagen geboekt. We doen boodschappen bij de supermarkt even verderop; gewoon open ook al is het vandaag Labour Day. We eten een boterham op de kamer.

Na de lunch rijden naar El Pueblo de Los Angeles, de oorspronkelijke Mexicaanse nederzetting waaruit LA ontstaan is. Hier staat het oudste gebouw van LA uit 1818 en de meneer die uitleg geeft ziet er bijna net zo oud uit. Op het plein wordt er gedanst op indiaanse trommelmuziek en er is een markt met mexicaanse spullen. Gezellige drukte, maar bloedheet. Daarom besluiten we naar Santa Monica te rijden, voor wat verkoeling vanuit zee. Scheelt meteen een graad of 5. We lopen langs de boulevard en bekijken het straattheater op de Promenade. Op keiharde turkse discomuziek wordt door een excentrieke dame gedanst, met veel publiek er omheen. Het blijkt iemand uit het publiek te zijn. Het volgende nummer komen meer mensen op de dansvloer, waaronder een oude man, die zijn wandelstok boven zijn hoofd houdt. En Lesley pinkt weer eens een traantje weg. Na een ijskoffie pakken we de auto terug naar Hollywood en maken we salade op de kamer. Vanavond lijkt het hier wel een visitor centre; allebei op internet dingen uitzoeken voor de komende dagen. Morgen naar een studio, dus de wekker weer zetten, nu op Pacific Time!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s