Mahalo Hawaii, we had a blast

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad, want we willen de Diamond Head Crater beklimmen voordat het echt heet wordt. Om 9 uur staan we bij de bushalte. Diamond Head Crater is een vulkaankrater, waar een park ligt en een militair terrein, met oude bunkers. Eenmaal daar zijn we niet de eerste; een lange sliert mensen loopt door de hitte de rand van de krater op, eerst via smalle rotspaden, later met een paar steile trappen. Als laatste een wenteltrap en door een gat de bunker uit klimmen. Prachtig uitzicht, maar wel heel erg druk. De weg naar beneden is een stuk minder zwaar. Onderweg is een aantal mensen niet lekker geworden van de warmte en/of de inspanning. Iemand vraagt of wij de ranger willen waarschuwen dat een vrouw in tranen is en niet meer naar beneden kan. Eenmaal beneden blijken ze bij de kassa daar niet echt op ingesteld, gezien de reactie. Maar hopen dat het goed gekomen is. 

We nemen de bus naar het strand, halen een ijskoffie en lunchen geleund tegen een palmboom. Ruim een uur op het strand gelegen; af en toe valt er een aantal grote spetters, maar de regen zet niet door. We gaan terug naar ons hotel, en lezen heerlijk op het balkon. Op een stoel, zonder zand. Eind van de middag gaan we met de bus naar Honolulu. Het is zaterdag, dus de stad is vrijwel leeg. We nemen een foto bij het standbeeld van de koning en eten heerlijk op een terras aan de haven. Terug bij het hotel zitten we nog lekker buiten. Alweer de laatste dag in Hawaii en het is om gevlogen. Morgen reizen we naar LA. Ook weer leuk. Mahalo Hawaii, thanks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s