Eyeball to eyeball with tropical fish

Vandaag gaan we naar het strand. Er zijn veel stranden in Hawaii, maar we hebben Hanauma Bay Nature Preserve uitgekozen. Dit is een soort reservaat waar koraal, tropische vissen en andere beesten beschermd worden. De baai is een ondergelopen vulkaankrater. Eerst 3 kwartier met de bus. Die komt maar 1x per uur en het is niet bekend hoe laat. Dus wachten we terwijl we het verkeer bekijken. Genoeg te zien; vooral de oudere jongeren zijn bijzonder, die in alleen een surfshort op blote voeten een surfplank door Waikiki dragen. Vaak kaal met een grijs paardenstaartje. De bus is druk, want veel mensen willlen naar Hanauma. Eenmaal daar kopen we een kaartje en wachten we op de film, die elke bezoeker verplicht moet bekijken, met de gedragsregels.

Het koraal is van boven al goed te zien. Op het strand valt de drukte wel mee. Wij gaan deels in de schaduw van de bomen liggen. We huren een snorkel en flippers. Om de beurt gaan we in het water. Prachtig gekleurde tropische vissen en koraal, heel dichtbij. Er zijn veel mensen aan het snorkelen, maar we kunnen elkaar makkelijk spotten, want wij zijn maar wit vergeleken bij die andere mensen. Vanaf het strand zien we een schildpad, die af en toe bovenkomt om lucht te happen; geweldig! Om 4 uur pakken we in en gaan we met de bus terug naar Waikiki. We doen boodschappen en drinken bij Starbucks op het terras waar ons balkon op uitkijkt een ijskoffie. Op het balkon gegeten; stokbrood met beleg en sushi als bouwpakket, gericht op de Japanse toeristen. Om 9 uur vanavond was er vuurwerk bij het strand, dus even buiten gekeken. Wat een heerlijk relaxte dag.

flickrAlle foto’s van Hanauma Bay Nature Preserve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s