Indrukwekkend Pearl Harbour

We zijn vroeg op en het is alweer erg warm. Vandaag gaan we naar Pearl Harbour. Met de stadsbus er naartoe, ruim een uur rijden. Eenmaal daar halen we kaartjes voor de tour. Op TV hadden we al gezien dat toevallig een vliegdekschip in de haven ligt. Eerst bekijken we het museum. Mooi opgezet, veel info en authentiek materiaal, zowel Japans als Amerikaans. Om 12 uur naar de tour, die bestaat uit een film en daarna met een boot naar de USS Arizona Memorial. Het is een gebouw neergezet boven de resten van de gezonken boot. Delen steken roestig boven het water en er drijft na zoveel jaren nog steeds een beetje olie op het water, waar de tropische visjes tussen zwemmen. Alle namen van de ruim 1.100 omgekomen soldaten staan op een muur; de meeste bevinden zich nog steeds in hun zeemansgraf. Ook zijn de namen bijgeschreven van overlevenden, die ruim na de oorlog zijn overleden en zich hebben laten bijzetten bij hun makkers. Super indrukwekkend allemaal.

Terug met de boot hebben we nog verder gekeken in het museum. Bij de getuigenverslagen van overlevenden moesten we allebei een traantje wegpinken. Heftig, hoor. We hadden niet verwacht hier 3,5 uur te besteden, maar het vloog om. Terug naar Waikiki met de bus, overstappen bij een mega winkelcentrum. Eind van de middag op het balkon geborreld. Gegeten bij Senor Frog; een maffe tent waar gasten vliegtuigjes mogen vouwen en gooien voor een prijs. Nog even de drukke straat bekeken; veel straattheater en muziek. Morgen naar het strand, even bijkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s