If it isn’t a Boeing, I’m not going

We rijden om half 10 weg uit Tacoma, naar het noorden, voorbij Seattle. Aangezien het hier gewoon een werkdag in een drukke stad is, staan we in de file. We gaan naar de Boeing fabriek voor een tour. We kijken eerst rond bij een tentoonstelling met vliegtuigonderdelen. Daarna een film en met de bus naar de fabriek in het grootste gebouw ter wereld. De cijfers vliegen ons om de oren (bijv. 40 hectare groot), maar zeggen ons niet zoveel; het is gewoon gigantisch groot. Door de servicetunnels en daarna naar de assemblagelijnen, waar we van boven op kunnen kijken. Hier wordt ook de nieuwe 787, de Dreamliner, gemaakt en de gids kan er enthousiast over vertellen. Voor het gebouw staat Dreamlifter (1 van de 4 ter wereld), waarmee onderdelen voor de 787 worden vervoerd. Na de tour eten picknicken we op een heuvel bij de landingsbaan, waar net een testvlucht wordt gedaan. Erg leuk en interessant allemaal.

’s Middags weer file, terwijl we naar ons motel bij het vliegveld rijden. We checken in en halen de auto leeg. Moet dat allemaal in 2 tassen gepropt? Terug naar het centrum gereden en de auto ingeleverd na 93 dagen on the road, 19.767 km en 1.224 liter benzine. En het is om gevlogen! 

Bij Pike Place Market nog even rondgekeken en op een terrasje gegeten. Met de trein terug naar het motel. Moed verzamelen om zo in te pakken. Morgen vliegen we naar LA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s