See you next time, Canada

Het regent vandaag, zoals voorspeld. Wij zijn er op voorbereid en hebben de binnen-activiteiten bewaard voor vandaag. Pas laat in de ochtend checken we uit en rijden we naar het centrum van Victoria. Eerst naar Starbucks. Om 12 uur rondleiding door de Parliament Buildings; veel info van de gids over het politieke systeem in Canada en een verklede acteur die wat vertelde. En nog gratis ook. Uitgebreid geluncht aan de haven; wijntje genomen, want het is onze laatste dag in Canada van deze reis. 

’s Middags naar een IMAX film over walvissen. Herkenbare beelden van de kust in Argentinië en Alaska met geweldige walvissen. Leuk om even een uurtje stuk te slaan als het regent. Nog even koffie gedronken en de auto gehaald. Bij de ferry terminal de kaarten opgehaald en verder gewacht in de voorsorteer-rij. Beetje lezen en de radio aan. Inmiddels is het droog en komt er een avondzonnetje door de wolken. Controle van de paspoorten door de Canadese douane. Om half 8 vertrekken we en het weer is kalm. Mooi licht in de avond, dus half uurtje op het dek gestaan. Dan wordt het mistig, dus gaan we even wat eten. Met 90 minuten zijn we in de USA. Ook hier paspoortcontrole en het verloopt soepel. We vinden een motel in Port Angeles, tegen een vriendelijker prijsje dan in Canada. Morgenochtend weer een stukje USA verkennen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s