Hartje zomer in Victoria

Rond half 11 vanochtend de weg op. We rijden vandaag naar Victoria, maar hebben geen haast. Onderweg bij een meer half uurtje in de zon gezeten. Daarna naar Sidney (not downunder) op Saanich Peninsula gereden. Dit blijkt een drukke badplaats te zijn. We zoeken een plekje op het gras bij de baai om te picknicken. Het is prachtig weer vandaag, ruim 25 graden. Het is zo helder, dat we de besneeuwde top van Mount Baker in Washington, USA kunnen zien. Nog even de pier op gelopen en na een uurtje weer onderweg.

Via de toeristische route langs de kust zijn we naar Victoria gereden. Ook aan de zuidkant is de USA te zien. Geparkeerd bij de ferry, om tickets te kopen. Blijkt de ferry op maandagochtend en -middag al vol te zijn. Er is een aantal plaatsen beschikbaar voor wie het eerst komt, maar dan moet je de auto al de avond tevoren parkeren. Dat gaat niet lukken, dus gaan we naar ons motel, net buiten het centrum, om een nieuw plan te maken. Op internet blijken er nog wel tickets voor maandagavond te zijn, dus online gereserveerd. Aparte gang van zaken. Nog even gehangen in de motelkamer. Daarna naar het centrum en Inner Harbour bekeken. Het is nog heerlijk warm en behoorlijk druk op de boulevard. Overal straatartiesten en volle terrassen. Wij vonden een terrasje iets verderop, waar we heerlijk gegeten hebben in de avondzon. Boodschappen gedaan voor morgen, nu film kijken op de kamer. Morgen nog lekker van het weer genieten, want vanaf maandag is er regen voorspeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s