Ucluelet: walvis spotten vanaf de kant

We zijn rond acht uur wakker en de zon schijnt al aan de oostkust van Vancouver Island. We ontbijten in onze cottage en douchen snel; het water was inmiddels behoorlijk afgekoeld, ondanks het stoken van de oliekachel de avond daarvoor. We zijn bijtijds weg en rijden naar Parksville, een plaats dichtbij Qualicum Beach. Daar hebben we in een koffiehuis zitten internetten. En boodschappen gedaan voor de lunch, want dat hoort bij onze dagelijkse routine. Rond half twaalf rijden we landinwaarts, richting de westkust. Onderweg is het al wat drukker; bij een rest area lunchen we in de zon bij een picknicktafel en ook hier is het druk. Het gebied waar we naartoe rijden is toeristischer.

We kiezen voor Ucluelet om te overnachten en vinden een motel aan de hoofdweg. Er staat een chinees restaurant op het terrein, waar we moeten inchecken. Er wordt meteen gevraagd of we een tafel voor 2 willen, maar wij willen een kamer. De dames overleggen even in het chinees en dan volgt de prijs. We werden blijkbaar op waarde geschat, maar het valt gelukkig niet tegen. Later haalt Gerhard de internetcode en wordt gevraagd of ie een tafel voor 1 wil.

’s Middags lopen we de Wild Pacific Trail, een prachtige route door een bos, langs de rand van de klippen. Onderweg in de verte een walvis gespot. Bij het visitor center werd op de kaart aangegeven waar deze eerder gespot waren, en nu zat er nog steeds één. Prachtig is het hier, met kiezelstranden en eilandjes. ’s Avonds met de deur open op de kamer gegeten. Om 7 uur gaan we naar een ander deel van dezelfde trail, om de zonsondergang te zien. En we zien de walvis weer, nu iets dichterbij. Je ziet 5 of 6 keer een waterpluim en daarna duikt ie en zie je de staart. Een paar minuten blijft ie onder en dan komt ie weer boven. We lopen door, maar zien ‘m steeds opnieuw, aardig voorspelbaar. Waanzinnig. Hertjes komen te voorschijn nu het schemert. Zonsondergang op een uitkijkpunt, ondanks de bewolking toch mooi. Even een praatje gemaakt met een ouder echtpaar dat wijn kwam drinken bij de sunset. Terug in de kamer aan de thee. Wat een mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s