Qualicum Beach

Vanmorgen opgestaan met weer fantastisch uitzicht. Het is prachtig weer, geen wolk te zien. We ontbijten op het balkon. Om een uur of 10 rijden we weg bij de lodge, naar Gold River. Daar koffie gedronken en even geinternet. Boodschappen gedaan voor de lunch. Doorgereden via een dirt road naar Upana Caves. Via een trail kun je verschillende grotten bekijken. Voor het eerst de hoofdlamp gebruikt; handig. Daarna rijden we terug naar de oostkust en stoppen onderweg om wat korte hikes te doen. We lunchen weer bij een picknicktafel, nu aan een kabbelend beekje.

Bij de kust rijden we naar Qualicum Beach, een langgerekt plaatsje aan de kustweg. Bij het visitor center bekijken we een boek met de accommodatie. We gaan naar St. Andrews Cottages, aan het begin van het plaatsje. Er is nog een huisje beschikbaar, dat uitkijkt over de Georgia Strait. Het is zo helder, dat we de besneeuwde bergtoppen van het vasteland aan de overkant kunnen zien. Je kunt hier alleen cash betalen, dus gaan we pinnen in het dorp. De onlangs overleden eigenaresse is met dit resort gestart in 1938 en sindsdien is er weinig veranderd. Voor warm water moet de oliekachel eerst een paar uur branden en de meubels zijn niet meer geupdate sinds de jaren 60. Een ouder echtpaar was hier al voor het 68ste jaar. We zitten een uurtje buiten en gaan bij het restaurant aan de overkant eten. Tafeltje in de zon in de tuin; hortensia’s volop in bloei en harpmuziek via de speakers. Nog een kopje thee voor ons huisje. Nu we binnen zitten hebben we de kachel uitgezet, anders is het veel te heet. We zijn benieuwd of we morgen warm water hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s