Orca’s!

Vanmorgen reden we om 10 uur weg uit Nanaimo. We rijden vandaag naar het noorden van Vancouver Island. Bij vertrek is het nog mooi weer, maar later op de ochtend is het bewolkt en regent het af en toe. Dat was voorspeld, dus we rijden vandaag een behoorlijk stuk. Het eiland is groot en groen met hoge bergen. Onderweg lunchen we bij een rest area, picknicktafel onder een boom, zodat we droog zitten. Bestemming voor vandaag is Telegraph Cove, een kleine nederzetting, waar we kaartjes kopen voor een boottocht vanavond. Bij navraag blijken de enige twee hotels vol te zitten, dus rijden we 20 minuten naar Port McNeill. Daar vinden we wel een motel, dus checken we in en doen we snel warme kleren aan.

Terug in Telegraph Cove drinken we koffie in een tentje bij de verzamelplaats, waarna we aan boord gaan van een klein bootje. Een man of 30, waarvan veel Nederlanders, een kapitein en een biologe op zoek naar orca’s. En die vonden we snel. Ze zijn door de lange rugvinnen goed te spotten en komen dichtbij. Ze zwemmen in een groep van 7 om ons heen. Eén kwam pal naast de boot omhoog en sloeg met z’n staart op het water. Geweldig. We zijn nog naar een andere groep gevaren, want ze verblijven hier permanent en zijn dus makkelijk te vinden. Daarna op zoek naar humpback whales. We hebben er 3 gezien, weer goed dichtbij. Rond half 9 waren we terug in Telegraph Cove. Onderweg hebben we nog een beertje gezien. Wat een te gekke avond.

flickrAlle foto’s van Telegraph Cove

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s