Naar Nanaimo

Vanochtend spullen ingepakt en nog even naar de Walmart om inkopen te doen. Doorgereden naar Horseshoe Bay, waar vandaan de ferry vertrekt. Supersnel een kaartje gekocht; alsof je tol betaalt. Dus zaten we eind van de ochtend al op de boot naar Vancouver Island, veel vroeger dan verwacht. De ferry is enorm groot en binnen een uur en 40 minuten zijn we er. In Nanaimo picknicken we eerst in het park. Daarna lopen we langs het water. Een babyzeehond wordt gered door een professioneel team; blijkbaar is de haven niet veilig voor zo’n kleintje. Een meisje in duikpak gaat het water in en de zeehond zwemt zo in haar armen. Eenmaal aan de kant, huilt ie als een baby. Hij wordt verderop weer vrijgelaten.

Verderop wordt er met grote kooien vanaf een vlonder gevist op krabben. Een vader en zoon hadden er één te pakken. Aan een mevrouw vroegen we waarom ze kipfilet gebruikt als aas; vis wordt door zeehonden uit de kooi gehaald, kip lusten ze blijkbaar niet. We checken rond 3 uur in bij het hotel. Het is inmiddels onbewolkt, dus besteden we een paar luie uurtjes aan het zwembad met een boek. We eten op de kamer. Daarna rijden we langs 2 laundromats om te wassen, maar deze zijn al dicht. Dan wassen we morgen maar. Heerlijk zomers dagje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s