Vertoeven in Vancouver

Om half elf lopen we richting de metro, om naar het centrum te gaan. Het is bewolkt, maar prima weer voor een stadsdag. Eerst een Starbucks gehaald en bij Canada Place rondgekeken, waar de cruise schepen worden klaargemaakt voor vertrek. De Volendam lag hier ook weer en bij een ander schip stond een mega hoeveelheid ananassen klaar. Vandaag veel gelopen om de verschillende wijken te bekijken. ’s Ochtends naar Gastown en Chinatown. In Chinatown heeft Gerhard nog een amandeldrankje geprobeerd. We konden de mensen van het winkeltje nauwelijks verstaan, maar ze lachten vriendelijk. In een parkje gepicknickt.

Door Yaletown naar het water gelopen en met de miniferry, niet meer dan een grote badkuip, naar Granville Island. Hier is het druk met toeristen, een overdekte markt en overal eettentjes en straatmuzikanten. Via de brug naar downtown gelopen. Inmiddels zijn we behoorlijk moe van al dat geslenter, dus gaan we met de metro naar het motel. Vanavond heerlijk steak gegeten bij The Keg in voorstadje Burnaby. Vancouver is een relaxte stad met veel groen en leuke buurtjes. Toch vinden we het lekker dat we morgen met de ferry naar Vancouver Island gaan; terug naar de kleine plaatsjes en de natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s