Vancouver: As you like it

Vanochtend lekker rustig aan gedaan en laat uitgecheckt bij ons chique hotel. Nog even een rondje gelopen door Whistler en bij Starbucks geweest. Natuurlijk langs de Olympische ringen en gekeken bij de skipiste, die in de zomer fungeert als mountainbike-baan. De fietsen gaan met de stoeltjeslift omhoog. Rond een uur of twaalf reden we naar het zuiden over de Sea to Sky Highway (wij rijden Sky to Sea). De bewolking hangt laag in de bergen, maar de route is prachtig. Bij Shannon Falls stoppen we om te picknicken. Dat blijken meer mensen op dinsdagmiddag te doen.

Na de lunch rijden we naar Vancouver. Wat een drukte op de weg, dat zijn we niet meer gewend. Opvallend zijn de reclameborden, die zowel in het engels als in het chinees zijn, vanwege de grote aziatische community hier. Het motel hadden we via internet geboekt en ligt aan de zuidkant van de stad. De zon schijnt hier, dus liggen we een uurtje voor de kamer in het gras te luieren en te lezen. 

In de Lonely Planet wordt het jaarlijkse Shakespeare Festival aanbevolen. Dus halen we kaartjes, waarna we een hapje gaan eten. Aangezien je ook in Canada snel weer buiten staat als je uit eten gaat, hebben we de auto geparkeerd en langs het strand gelopen. Veel mensen steken de BBQ aan of gaan volleyballen in de avondzon. Daarna gaan we naar het theater; een tentencomplex dat elke zomer in een park aan het water wordt neergezet. Het toneel is aan de achterkant open, zodat Vancouver het decor is. Wij gaan naar As you like it, een comedy. Vooraf verzamelen we ons op een grasveld, waar een dame enthousiast het verhaal van het stuk vertelt. En dat was maar goed ook, want het was in oud-engels, dus best lastig. Handig dat we de personages en het verhaal alvast kenden. Het was waanzinnig, heel sfeervolle tent en goed gespeeld. Inclusief middeleeuwse dansjes en liederen. Van 8 tot 11, we hebben ons prima vermaakt. Morgen gaan we de stad verder verkennen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s