Whistler

Om 10 uur onderweg, om de hitte voor te zijn. Bij diverse punten op highway 99 gestopt voor het geweldige uitzicht over de steile bergen en de meren. Het is al aardig warm ’s morgens. Opeens hebben we de mini-woestijn verlaten; de temperatuur zakt wat en de bergen hebben besneeuwde toppen. We zochten een hiking trail langs de bergweg, maar konden deze niet vinden. Verderop een andere hike gevonden, naar Joffre Lake. We dachten, dat is te doen, 3,5 kilometer. Het was alleen wel 3 kilometer klimmen en klauteren. Maar het was zeer de moeite waard; een prachtige turquoise meer en op de berg een gletsjer. Terug naar beneden geklommen en doorgereden naar Pembleton, voor een late picknick in de schaduw. Inmiddels is het weer behoorlijk warm geworden.

De bestemming voor vandaag is Whistler, waar de Olympische skinummers plaatsvonden in 2010. We hadden een hotel geboekt tegen een leuke prijs, na wat zoeken op internet. Bij inchecken blijkt dat we zijn geupgrade naar een suite aan het zwembad. Zo chique hebben we er deze reis nog niet bij gezeten! Eerst gezwommen en buiten zitten lezen. Boodschappen gedaan in het drukke plaatsje, dat nogal toeristisch is. In onze suite biefstuk gebakken. Nu lekker genieten van de luxe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s