Canada’s hotspot

Vanmorgen rond half 11 uitgecheckt en bij het visitor center weer een enorme stapel nieuwe folders gehaald, voor het laatste deel van Canada. Koffie gedronken, want dat hadden we niet in het hotel. Het is weer prachtig weer, rond 20 graden en een blauwe lucht. Vandaag rijden we een behoorlijk eind. Bij Green Lake Provincial Park uitgebreid geluncht aan de rand van het meer. Naast picknicktafels is er een strandje en er wordt volop gerecreëerd. Na de lunch doorgereden nar het zuiden. Bij het plaatsje Clinton nemen we de afslag richting Vancouver. We dalen behoorlijk af en rijden nu tussen stijle bergen, met een enorme kloof waar de Fraser Rivier loopt. Vreemd om in de bergen te rijden, terwijl we alleen maar omlaag rijden. De temperatuur stijgt ook gestaag. Deze plaats is de hotspot van Canada, een klein gebied dat een soort woestijn is. Er zijn minder bomen en de rotsen zijn prachtig gekleurd.

We checken in bij een motel in Lillooet en doen snel een korte broek aan. Bij het visitor center horen we dat het met een graad of 32 nog niet eens zo heet is nu. In de winter is het hier -8 en valt er een beetje sneeuw. Bijzonder. We lopen door het rustige stadje, halen een ijsje en gaan naar de Old Bridge over de Fraser, een houten brug waar midden 19e eeuw de trail naar de Cariboo Gold Fields overheen liep (naar Barkerville, waar we gisteren waren). Lillooet is mile 0; onderweg zagen we al plaatsen die 150 mile house heten, gemeten vanuit hier. We lopen langzaam terug naar het stadje, want het bloedheet. We halen boodschappen en eten op de kamer. Morgen maar vroeg op om de hitte een beetje voor te zijn. Zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s