Back in Time in Barkerville

Om 7 uur ging de wekker, na het ontbijt waren we om half 9 op pad. We gaan naar Barkerville, een stadje ten oosten van Quesnel. Hier staan ruim 100 gebouwen uit de goldrush, vanaf 1860. Het is een soort themapark, met acteurs. Om 10.00 uur direct de stadswandeling gedaan. Diverse acteurs haakten onderweg aan bij de groep en vertelden over het leven hier. Een aantal gebouwen is ingericht als museum, restaurant of winkel. Alle optredens zijn toneelstukjes, soms wel drie kwartier. Veel interactie met het publiek. Wij waren de Nederlandse gasten voor een begrafenis, die een schuld kwamen innen. Bij de vraag welke valuta wij hebben, nu het niet meer de gulden is, werd bij ons antwoord gezegd: “Euro, good luck with that”. Verder nog een rechtbankzitting bijgewoond; petten af en gehoorzaam opstaan bij “all rise” en in koor “God save the queen”. Barkerville ligt in de bergen, waar het maar een graad of 10 was en bewolkt. Waren we niet zo op bedacht, dus regenjassen maar aan gedaan tegen de wind. We hebben ons hier prima vermaakt en gingen pas halverwege de middag weg.

Terug naar Quesnel klaart het weer op. Op een bankje in de zon een late picknick, om even op te warmen. Ruim een uur naar Williams Lake gereden door een brede vallei met boerderijen. Ingecheckt bij een eenvoudig motel, maar zoals de Lonely Planet aangaf, met een “killer view”. We kijken uit op het meer. In de tuin in de zon gezeten. Internet is hier niet al te best. Hapje gegeten en daar was wel internet. Vanavond beetje buizen. Best moe, na dat vroege opstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s