Vanderhoof

Ook in Burns Lake zijn we de dag begonnen met een hike; om 11 uur eerst een rondje om Kager Lake gelopen. We kwamen maar 2 mensen tegen, dus lekker rustig. Daarna verder op de Yellowhead Highway. Onderweg weer geluncht bij een picknicktafel; netjes geregeld, want om de circa 50 kilometer is er een rest area met toilet en picknicktafels. Aangezien we vroeg in Vanderhoof zouden zijn, eerst naar Fort Saint James gereden, iets noordelijk van de weg. Hier is een historisch park, met oude gebouwen en verklede gidsen. Er werd verteld over de tijd dat hier bont werd verhandeld. Nog stinkdiergeur uit een flesje geroken, nadat Gerhard had gevraagd hoe je een stinkdier vangt zonder dat deze sproeit. Zo kom je nog eens wat te weten. Interessant en prachtige omgeving. Bijzonder om op een krat Chaigneau te zien, de achternaam van Lesley’s oma, met een aanknopingspunt voor toekomstig stamboomonderzoek. 

In Vanderhoof ingecheckt in ons motel. De naam is oorspronkelijk Nederlands, maar door een Amerikaan gegeven aan dit plaatsje. Rondje gelopen, het is maar klein, en boodschappen gehaald. In de kamer gegeten, buiten gezeten en nog even gekletst met een andere gast die uit de Canadese provincie Saskatchewan. Had vandaag op z’n trike 850 kilometer gereden. Nou, wij doen lekker rustig aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s