Roadtrip through Beautiful BC

Het is heerlijk weer, de zomer is echt begonnen in Canada. We doen nog steeds lekker rustig aan; hier is checkout altijd om 11 uur i.p.v. 10 en dat hebben we ook nodig. Eerst naar de opticien, om de lenzenvoorraad aan te vullen. Zoals verwacht kon men ons niet direct helpen. De dokter moest eerst kijken wat het beste is. Dus laatste Nederlandse verpakking achtergelaten en eerst de natuur in. Hike van ruim 1,5 uur naar Twin Falls, 2 watervallen vanaf de gletsjer. Heerlijk rustig daar. 

Terug bij de opticien had de dokter iets gevonden, dus 2 paar gekocht. Daarna naar de plaatselijke meubelzaak, want daar is het museum over geëmigreerde Nederlanders (een paar platen met info en foto’s aan de muur boven ouderwetse bankstellen). Zo’n 5% van de bevolking in British Columbia is van Nederlandse afkomst. Later hebben we in Houston (without the problem) nog even gekletst over die Nederlanders hier. Zeer grote gezinnen (nog steeds) en de namen worden nu aan elkaar gespeld (opa van het meisje dat daar werkte heet Vanderwiel). Geinig.

In Terrace boodschappen gedaan en naar de Starbucks. Rond 3 uur de weg weer op. Via Houston naar Burns Lake gereden. De bergen worden heuvels en we rijden het Lakes District in, overal prachtige meren. Na inchecken naar het meer gelopen. Er wordt gezwommen en het is nog lekker warm eind van de middag. Gegeten op het stoepje voor onze motelkamer in de zon. Lekker dagje, zeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s