Sunshine in Smithers

Halverwege de ochtend uitgecheckt en eerst maar weer eens een wasje gedaan. De laundromat zit in het centrum, dus ondertussen halen we koffie. Het zijn echt supersnelle machines, dus eenmaal terug was het al klaar. Met waslijnen op de achterbank de hele boel te drogen gehangen. Het is heerlijk weer, dus doen we nog een hike van een uurtje op Ferry Island, voordat we Terrace verlaten. In het bos heeft een lokale kunsternaar houtsnijwerken gemaakt. Er zouden er ruim 50 zijn, maar wij zien er maar 3.

Terug op Yellowhead Highway is de route weer prachtig. We lunchen bij een rest area, waar een Texaan even een praatje kwam maken. Met license plates uit Colorado hebben we vaak aanspraak. Verderop bij Hazelton gaan we de weg af en rijden door het plaatsje. Er is hier een brug over een enorme kloof. We lopen er over en voelen allebei de hoogte. Geweldig uitzicht. In totaal een uur of 3 gereden en onderweg nog een zwarte beer langs de weg gezien.

We checken in bij een motel in Smithers en lopen eind van de middag door het plaatsje. Bij een winkel zien we allemaal nederlandse producten in het schap staan, drop en cakemix van koopmans. Bij een andere winkel staat dat hier info is over Nederlanders die naar deze regio gekomen zijn. Morgen eens kijken hoe dat zit. Bij de Mac gegeten op het terras en bij het motel nog lekker buiten gezeten, totdat de zon achter de bergen verdwijnt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s