Bye bye Alaska, hello Canada

Om 6 uur ging de wekker. Snel douchen en ontbijten. Vroeg inchecken bij de ferry terminal, voor de laatste “rit” op de Alaska Marine Highway. Het is prachtig weer; sinds dagen zien we weer een blauwe lucht, met wat wolken uiteraard. We wachten buiten op de ferry, in de zon. Aan boord zitten we nog een uurtje buiten. Daarna wordt het wat fris en gaan we binnen zitten. Het laatste stuk is ook weer prachtig met veel kleine eilandjes. De zee is opvallend glad, zodat de wolken erin weerspiegelen. Ook veel drijfhout, waarop meeuwen landen. De tijd gaat weer snel met lezen en wat rondlopen.

In Prince Rupert is het ook prachtig weer. Het duurt even voordat we door de douane zijn, iedereen van de ferry moet langs 2 loketten en de controle is serieus. Ingecheckt bij ons hotel. Daarna naar Cow Bay gelopen en bij de jachthaven op een terras gegeten. Op zondagavond is het hier druk; we horen mensen zeggen dat het vandaag sinds tijden mooi weer is, ze hebben hier nauwelijks zomer gehad. Terug in het hotel eten we nog een ijsje voor onze kamer. Morgen verder met roadtrip; we hebben er zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s