To Terrace

Na het ontbijt vanmorgen weer de weg op. Lekker om weer een eind te rijden door dit prachtige landschap. We rijden via de Skeena River Drive naar Terrace, volgens velen één van de mooiste routes door Canada. En dat klopt; aan de ene kant van de weg de rivier, aan de andere kant hoge bergen. Veel hoge bomen, maar soms zijn er vlakken met lagere begroeiing. Er worden hier bomen gekapt en nieuwe aangeplant. In Terrace checken we in bij een motel buiten het stadje. Oude troep, maar het heeft alles en voor de verandering weer eens een prima prijsje.

In de middag 90 km naar het noorden gereden, naar het Nisga’a Lava Bed. Hier is 250 jaar geleden een vulkaan uitgebarsten. Het landschap bestaat uit grote gestolde lavavelden, begroeid met mos. Een paar kleine hikes gedaan tussen de lavastenen. Het is half bewolkt en een graad of 17. Vroeg in de avond waren we terug in Terrace. In het motel gegeten. Morgen weer een stukje verder de Yellowhead Highway op naar Smithers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s