Ketchikan on a Saturday

In Ketchikan hebben we al een echte routine opgebouwd. Dus na het ontbijt weer internetten en naar buiten. Het is zowaar droog met af en toe een zonnetje, dus doen wij de stadswandeling in “newtown”. Niet echt een nieuw gedeelte van de stad. Sommige straten bestaan alleen uit een houten trap de berg op. Doel is de Safeway supermarkt, want daar zit een Starbucks. Teruggelopen naar het centrum, waar het opvallend rustig is. Er zijn vandaag geen cruise schepen, dus veel winkels en restaurants zijn ook dicht. We lunchen bij de Fish Pirate en nemen i.p.v. patat bij de zalm een kopje clam chowder.

Na de lunch rijden we de bergen in door de mist. De wegen zijn smal en stijl. Prachtig groen berglandschap, hier en daar een watervalletje of een meertje. Terug in het centrum regent het weer. Op onze laatste dag in Alaska (voor nu tenminste) drinken wij een flesje wijn. Deze moet bovendien op, want morgen gaan we de grens weer over en de Canadese douane vraagt altijd of we alcohol bij ons hebben. We eten op de kamer en kijken nu naar JFK op TV; wordt uitgezonden omdat de film 20 jaar geleden uitkwam (en dat weten wij nog). Extra bijzonder om nu te kijken, omdat we zo’n 2 maanden geleden in Dallas waren, op de plek van de moord op Kennedy. Morgen weer met de ferry, dus vroeg op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s