Ketchikan: rainy but lovely

Na het ontbijt en wat internetten rond half 11 naar buiten. Omdat het behoorlijk begint te regenen eerst naar het Alaska Discovery Centre. Een professionele fotograaf lichtte zijn foto’s toe; prachtige platen en veel is herkenbaar inmiddels. Daarna kwam de normale diavoorstelling. Rondje door het museum gelopen; interessant, maar we zijn nu wel Alaska pro’s. Over gletsjers en zalmen weten we nu echt genoeg. Buiten is het inmiddels droog, dus lopen we in een uur de stadwandeling. Lunch in de haven. Opvallend veel oudere dames leggen hun motorbootje soepel aan en brengen de vangst aan land. Uiteraard eten we zalm. 

Aangezien het inmiddels weer aardig plenst rijden we de weg naar het noorden, tot het bordje End. Iemand heeft ooit gedacht, tot hier maken we een weg en niet verder. Leuke hike gedaan bij Lunch Falls, door mossig groen regenwoud en naar het rotsachtige strand, begroeid met zeewier. Nog even de voorraad aangevuld bij Walmart. Eind van de middag met een wijntje op de kamer. Af en toe even op de gang zitten, anders pikken we geen internetsignaal op. Morgen de laatste dag Alaska; nog even de laatste indrukken opsnuiven (letterlijk, want het ruikt hier naar zee en vis).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s