Ketchikan: Salmon Capitol of the World

We hebben weer eens een keer ontbijt inclusief, dus beneden ontbeten en daarna een beetje op de kamer gehangen. Omdat we van kamer moesten wisselen alles ingepakt en de baggage in de opslag. Dat ruilen van kamer viel nog niet mee; de oudere dame bij de receptie begreep er niets van en de manager had er behoorlijk stress van. Wij gaven nog aan dat we de kamer niet direct nodig hebben, maar ze wilde dat we wachten en vroeg wel drie keer onze naam. Uiteindelijk had ze toch alleen een rokerskamer, die ze zouden behandelen (ionizeren). zou volgens het kamermeisje binnen een uur klaar zijn, maar de manager zei “do 2 hours”. We hadden er niet veel vertrouwen in, maar al met al ruikt de kamer lekker fris. Kan je toch al snel 20 minuten mee zoet zijn aan de receptie; wij hadden er wel lol in.

Het regent, maar tussendoor is het droog en zien we zelfs een stukje blauwe lucht. We lopen door het stadje en drinken koffie. Het is erg druk, want er liggen 4 cruise schepen in de haven. Mensen shoppen veel; naast de gebruikelijke toeristenwaar verkopen ze hier veel zalm in blik. Wij besluiten de weg naar het zuiden langs de kust rijden. Onderweg bij een strandje geluncht. Boodschappen gedaan en een wasje gedraaid bij een wasserette, waar weer allemaal mensen met kaplaarzen zitten, aan de gesprekken te horen veel vissers. We hangen de was op in onze geionizeerde kamer en lopen naar Creek Street; een straat met houten huizen en boardwalks op palen, boven een kreek. Een zeehond had een zalm te pakken. Nog even langs de 2 enorme cruise schepen gelopen, die er eind van de middag nog liggen. We eten op de kamer. Aangezien we inmiddels zicht op de haven hebben, zit Gerhard op z’n knieën voor het open raam te kijken hoe de cruise boten uit de haven varen; zo lekker snel tevreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s