Velkommen in Petersburg

Vanmorgen ontbijt gehaald en op de kamer gegeten. Na wat internetten zijn we eind van de ochtend het plaatsje gaan verkennen. Geweldig uitzicht, mooie houten huizen met beschilderde luiken, een Noorse vlag en Velkommen boven de deur. In de verte zien we ijsbergen, afgebroken van de gletsjer, die dichtbij ligt. Op een lantarenpaal zit een enorme arend. Bij Sandy Point Park doen we een hike in een dichtbegroeid bos langs het water. Het is hier heel vochtig, dus er groeien mossen, paddestoelen en varens. Op een bankje picknicken we. Langs het vliegveldje terug naar het centrum. Capuchons op, want af en toe miezert is, maar het is tussendoor ook wel droog. Na 3 uur buiten in het plaatselijke koffiehuis een enorme koffie gedronken, allebei met een rozige toet.

’s Middags de enige weg op het eiland naar het zuiden gereden. Diverse uitkijkpunten met boardwalks. Onderweg een blacktail deer met baby gezien, Ook 3 stekelvarkens, maar die zijn zo schichtig en snel, dat we die maar niet op de foto krijgen. Op de kamer gegeten en lekker buizen. Vroeg naar bed, want we moeten morgenochtend al om half 7 inchecken voor de ferry naar Ketchikan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s