Alaska Marine Highway: naar Petersburg 2

Laat op, blijkbaar kunnen we in een boot goed slapen. Vannacht was de boot in Sitka; werden we gewoon wakker, omdat het zo stil was met de motor uit. Ontbijt in de kantine en daarna een rondje buiten op het dek gelopen. Het is net even droog, maar behoorlijk mistig en later regent het weer. Met een boek in de observation lounge een plekje gezocht. Af en toe zien we in de verte weer walvissen water spuiten of duiken. De kapitein riep één keer om dat er een walvis te zien was op bakboord en direct dook de walvis dicht bij de boot onder. Verder waren er tussendoor nog praatjes van een ranger; hij deed zijn best, maar had niet echt talent om de aandacht erbij te houden.

Om vijf uur kwamen we in Petersburg aan, dat Little Norway genoemd wordt. Langs het water staan houten huizen op palen. We checken in en doen boodschappen om de hoek. Het centrum van Petersburg is zeer klein, dus we zijn er zo doorheen. Dit plaatsje is bekend van de visserij, maar vreemd genoeg is er geen visrestaurant te bekennen. Dus eten we in de plaatselijke pizzeria. Opvallend is dat veel mensen hier rubberlaarzen dragen, ook wel Petersburg Sneakers genoemd. Het regent hier veel, dus mensen houden graag hun voeten droog. Morgen het eiland verkennen, zonder kaplaarzen, maar met capuchon op. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s