Alaska Marine Highway: naar Petersburg 1

Geen haast, want de voorspelde regen komt met bakken het de hemel. Ontbijt op de kamer en spullen inpakken voor op de boot. Even naar het centrum gereden en naar het Juneau … Museum geweest. In zo’n klein museum zijn we nog nooit geweest. Gelukkig was er een interessante film, anders stonden we zo buiten. Door het stadje gelopen, waar het behoorlijk druk was. De nieuwe aanvoer cruise passagiers zocht blijkbaar vertier. We wilden gaan lunchen bij een bekende saloon, maar daar stonden ze tot buiten in de rij. Dus met de auto naar een winkelcentrum en daar vis gegeten. Daarna boodschappen gedaan voor op de boot. Walmart is op zich al een uitje, zo’n megagrote winkel. Deze keer hadden we ook sokken nodig, want daar vallen de gaten in.

Rond 3 uur waren we bij de ferry terminal, waar het aardig vol was, omdat er 2 boten vertrekken (naar noord en zuid). Je moet inchecken om een voorsorteer-rij te krijgen voor de auto. In de terminal veel schoolkinderen van verschillende softbalteams, uit plaatsjes langs de Inside Passage. Op de boot blijkt het mee te vallen met de drukte. Het is te nat en te koud om buiten te staan, maar binnen is het uitzicht ook prima. Wat gegeten, waarna er een slechte, maar vermakelijke film werd gedraaid. Onze hut is nog aardig groot, mede dankzij het stapelbed. Geen raam, want dat vonden we zonde van het geld, voor een nachtje. Benieuwd of we morgen op het dek kunnen staan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s