Juneau in July

Weer uitgeslapen en ontbijt op de kamer. Laat in de ochtend eerst even boodschappen gedaan. Daarna maar Mendenhall Glacier. Het is hier behoorlijk druk; bussen rijden af en aan met cruise passagiers. De gletsjer komt uit in een meer, waarin grote brokken ijs drijven, soms behoorlijk dicht bij de kant. Twee dagen geleden brak er een stuk af, zodat de wegen overstroomden. Iemand zei: “Salmon were swimming in the woods”. Was niets meer van te zien. Kleine hike naar een waterval. In het visitor centre film gezien. Ook hadden ze een brok ijs van de gletsjer, met daarnaast een ijsblokje uit de vriezer. Het blijkt dat gletsjer ijs veel helderder is.

Terug naar het centrum onderweg op een bankje in de zon gepicknickt. We hebben enorm mazzel met het weer. Het schijnt hier veel te regenen, maar nu is het warm en helder. Een wasje bij de laundromat gedaan. We zijn enorm lui vandaag, dus eind van de middag even een uurtje geslapen. Nog even naar het centrum gelopen voor een koffie in de haven op een bankje in de zon. Er liggen weer nieuwe cruise schepen en watervliegtuigjes komen en gaan. Terug in het hotel op de kamer gegeten. Morgen gaan we met de ferry naar Petersburg. We zijn 24 uur op de boot en hebben een cabin; even geen internet. Niet nodig, want wij verheugen ons op uitzicht op de fjorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s