Juneau, you know

Lekker uitgeslapen en op de kamer ontbeten. Rond 11 uur naar buiten en naar het centrum gelopen. Het is mooi zonnig weer, maar toch is het rustig op straat. Dat komt omdat er nu geen cruise schepen in de haven liggen. We lunchen buiten aan het water en al snel verschijnt de Volendam, een Nederlands cruise schip, dat heel langzaam de haven in vaart. Wat een gevaarte. Snel zijn de winkeltjes open en komt Juneau tot leven.

Wij rijden ’s middags iets naar het zuiden op zoek naar een hike trail. Na wat heen en weer rijden eindelijk gevonden. Eerst loop je langs het vliegveld; zowel de boeings als watervliegtuigjes komen laag over het pad. We lopen het grasland in, met uitzicht op de baai en als je omkijkt een gletsjer. Anderhalf uur gelopen. Terug richting het centrum even gestopt bij een zalmkwekerij. Grote bakken met springende joekels van zalmen en weer een fishladder. En altijd favoriet bij Lesley: vissen aaien. In dit geval zeesterren.

Begin van de avond rijden we via de enige brug in Juneau naar Douglas Island, de weg naar Outer Point. Op een kiezelstrandje even op een rots gezeten met uitzicht op de Inside Passage. Wat is het hier ontzettend mooi. Terug in het hotel maken we wat te eten. Weer allebei een gloeiende kop van het buiten zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s