Alaska Marine Highway: naar Juneau

Vanmorgen internetten en ontbijt op de kamer. Geen haast, want we hoeven pas om 10.30 uur bij de ferry terminal te zijn en dat is aan het eind van de straat. Nog even een Starbucks gehaald. De ferry moet eerst uitladen en dat is een heel gedoe. Alle auto’s moeten keren in de boot; met het formaat camper hier, moet men een paar keer steken. Al snel blijkt dat we vertraging hebben. Maar het is mooi weer, er is veel te zien en er zwemmen een zee-otter en zeehond door de haven. Ook hier nog wat internetten en een beetje kletsen met andere wachtenden. Uiteindelijk vertrekken we 2 uur later. 

Met een uurtje varen we naar Haines en het is meteen al prachtig. Turqoise water, gletsjers en fjorden. In Haines wordt er weer in en uitgeladen, terwijl wij op het dek in de zon toekijken. Na vertrek zijn de fjorden breder. We zien overal spuitende walvissen in de verte, zoveel dat we gestopt zijn met tellen. Later duikt er nog één en zien we de staart . Helemaal te gek. Het is 7 uur varen, waarvan wij een kwartier binnen eten; snel weer naar buiten, voordat we wat missen. Om 21.00 uur zijn we in Juneau en checken we in bij ons hotel, net buiten het centrum. Nu liggen we uitgeteld te zappen. Wat een geweldige snelweg, die Alaska Marine Highway.

flickrAlle foto’s van de Inside Passage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s