Skagway

Vanmorgen ontbijt op de kamer. Gerhard moest z’n BTW aangifte doen, dus Lesley is nog even boodschappen gaan doen. Rond 11 uur vertrokken, nadat we even naar Starbucks zijn geweest in Whitehorse. We gaan de Klondike Highway weer op. Het regent, maar af en toe komt de zon er door en is het even droog. De route is weer fantastisch, met onderweg de Carcross Desert. Geen echte woestijn, maar zandduinen, achtergebleven nadat een gletsjermeer is opgedroogd. De bergen worden steeds hoger en de toppen zijn besneeuwd. De meren zijn melkachtig blauw van de gletsjers. Bij de douane even wachten, maar we waren er snel door.

We zijn vroeg in de middag in Skagway (mede doordat de klok weer een uur teruggaat bij de grens). Ingecheckt bij een hotel in het centrum. Daarna het stadje bekeken, waar inmiddels droog en zonnig is. Ook dit is een goldrush plaatsje, met houten boardwalks en prachtige houten gevels. Bij het visitor centre kijken we een film over de goldrush. Wat een enorme onderneming was dat in eind 19e eeuw; wij hebben het maar makkelijk met de Toyota. Het plaatsje is gezellig druk; er liggen 4 cruise schepen in de haven. Er zijn enorm veel winkeltjes voor al die toeristen, waaronder opvallend veel juweliers (niet voor niks de goldrush). In een enorme t-shirtwinkel kopen wij ook allebei een Alaska shirt. Lesley nog even op de foto met een kartonnen Sarah Palin (met zalm).

Bij de ferry terminal gingen we de tickets ophalen, Blijkt dat we in aanmerking komen voor een combinatiedeal; krijgen we 140 dollar terug. Dat is nog eens een meevaller. Voor ons hotel wijntje gedronken en op de kamer gegeten. Gelukkig een hotelkamer kunnen boeken voor in Petersburg, door via Skype te bellen. Morgen het eerste deel van de Alaska Marine Highway; 7 uur op de boot naar Juneau. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s