A town called Chicken

Ontbijt met de heerlijke cinnamon buns die we gisteren hebben gekregen. Daarna onderweg naar het noorden. We rijden via Tok, waar we eerder geweest zijn, omdat dit op de Alcan ligt. In Tok getankt en espresso gehaald. Lunch op de picknickplaats naast het visitor centre. Nog even internet opgepikt, om te zien of we antwoord hadden van een aantal hotels die we gemaild hadden. Was niet het geval (men neemt het niet zo nauw met email beantwoorden), dus rijden we de Taylor Highway op. Bergen worden heuvels en de valleien zijn enorm breed. Er is hier een enorme bosbrand geweest, die veel verkoolde bomen, zover als je kunt kijken. Nauwelijks tegenliggers en de weg is behoorlijk slecht op bepaalde plaatsen, met kuilen en gravel. Nog steenslag op de voorruit, maar we hebben gelukkig een verzekering afgesloten.

Doel van vandaag is de plaats Chicken, waar we vroeg in de middag zijn. Alleen voor Nederlanders is het grappig dat je via Tok naar Chicken rijdt, want in Amerika doen ze een kip heel anders na. Chicken is een stoffige goudzoekers nederzetting in the middle of nowhere. Eigenlijk werd hier vroeger op ptarmigan gejaagd (sneeuwhoen), maar dat was lastig spellen, dus werd het chicken (blijkbaar smaakt sneeuwhoen naar kip). We hebben een kamertje in een bijgebouw van een winkel, waarin 2 bedjes staan en verder niets. Het TV signaal doet het niet, internet valt steeds uit en de kamer ruikt naar thinner. Helemaal interessant is dat de winkel met douche en wc om 20.00 uur sluit. Dus tot 8 uur morgenochtend alleen een dry pit wc. De kamers naast ons zijn bezet door bouwvakkers op leeftijd, die aan de weg werken. Verder is er een RV camping. We lopen een rondje en mensen zijn goud aan het zeven. We eten heerlijke hamburgers en zitten op de veranda tot het fris wordt. Vroeg slapen. Morgen met het hele spul in de rij bij die ene douche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s