Waanzinnige walvissen

Rustig aan gedaan vanochtend. We delen een badkamer met de kamer hiernaast; zij stonden vroeg op dus wij gingen eerst ontbijten. Aan tafel bij mensen uit Texas, die in 6(!) dagen naar Alaska zijn gereden. Dat is nog eens doorrijden. Rond tien uur in de stad. Eerst de kaartjes voor de boot opgehaald. Espresso in de zon en daarna aan boord. Het is een warme, zonnige dag, super weer voor een boottocht. We hebben vaste plaatsen in de cabine, maar zetten onze tassen neer en gaan naar het bovenste dek. Tijdens de boottocht wordt door een ranger over het Nationale Park en de dieren verteld. En we hadden mazzel; ontzettend veel dieren gezien. Een zee-otter die zich behoorlijk aan het uitsloven was voor ons, zeldzame Stellar zeeleeuwen, diverse vogelsoorten en 5 humpback whales. Te gek om de walvissen te zien, vooral als ze duiken. Eén kwam dichtbij de boot omhoog, waardoor we schrokken van het water dat ie omhoog spoot. Naast de dieren prachtige fjorden, gletsjers en ijsbergen. De vijf uur vlogen voorbij.

Terug in Seward kwamen we langs de visvangst van sportvissers. De vissen worden opgehangen, schoongespoten, waarna de trotse vangers op de foto gaan. Terecht trots, er was een vis van 1,5 meter lang. Eerst een smoothie en een beetje internetten bij dezelfde tent als gisteren. Daarna vis gegeten bij Nellie’s. Nog even een wijntje op onze veranda als afsluiting van een heerlijke dag. Morgen verlaten we Kenai Peninsula en gaan we verder met onze roadtrip.

flickrAlle foto’s van Kenai Peninsula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s