Home Sweet Homer

Na ontbijt op de kamer en koffie bij de drive through espresso tent om half 10 de weg op. Het is bewolkt en grauw weer, maar wel droog. We rijden naar het zuiden voor een rit van een uur of 5, via een prachtige snelweg. Langs de kust van een fjord met groene bergen (nog even een eland vlakbij de weg gezien) en met aan de overkant besneeuwde vulkanen. We komen door kleine plaatsjes, waar opvallend veel te koop staat (voor hoogseizoen is het hier dan ook niet erg druk). In Kenai eten we een boterham en lopen we een rondje. P1090970Even naar de Russisch Orthodoxe kerk, die stamt uit de tijd dat Alaska nog van Rusland was (midden 19e eeuw). Hier zijn ook 2 weken van vissen op zalm gestart, speciaal voor inwoners van Alaska. Mensen staan in visoutfit tot hun middel in het koude water met enorme visnetten. Een vrouw zei dat op deze manier de vriezer wordt gevuld voor de winter.

Bij Anchor Bay gestopt en door een weiland naar een uitzichtpunt gelopen. Er vlogen gigantische bruine gespikkelde arenden voorbij. Doorgereden naar Homer, waar we een B&B geboekt hebben. Arden doet open, een grote man met wilde witte baard, die zichzelf een professional Santa noemt. Hij houdt wel van een praatje en weet veel te vertellen over mensen in Alaska (hij woont hier sinds 2007). Er schijnen hier veel “Alcoholists with a Fishing problem” te zijn. Bijzondere man. We gaan Homer bekijken en eten in een crab-restaurant. Daarna nog even een koffie bij de Starbucks in de Safeway supermarkt en op het strand op een boomstam gezeten. Morgen worden we om 8 uur aan het ontbijt verwacht, waarna we naar Seward rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s