To Talkeetna

Niet al te veel haast, want vandaag hoeven we niet zo ver te rijden. Het is een graad of 16 en half bewolkt. Na ontbijt op de kamer en uitchecken op pad. De Parks Highway is weer een prachtige weg, door groen Alaska, veel bergen en kleine meertjes. Bij een aantal uitzichtpunten gestopt in de hoop nog een glimp op te vangen van de Denali, maar “the mountain wasn’t out today” (achter de wolken). Ook bij een monument voor oorlogsveteranen gestopt. Al met al nog geen twee uur gereden, dus waren we vroeg in de middag in Talkeetna, waar we een cabin geboekt hebben met de naam Cozy Moose. Bij Kathy in de keuken worden we ontvangen. De Cozy Moose heeft een tweepersoons-stapelbed en keuken-toebehoren. Omdat het een dry cabin is geen stromend water, maar een grote waterzak met een kraantje. Gelukkig is het hier vrijwel dag en nacht licht, dus als we vannacht naar de wc moeten, zo’n 30 meter verderop, kunnen we het wel vinden. 

Bij de cabin staan 2 moutainbikes die we kunnen gebruiken, zonder slot, maar dat hoeft hier niet. We gaan op de fiets naar het plaatsje, dat behoorlijk toeristisch blijkt, veel winkeltjes met kunst en terrassen. Even bij de rivier gezeten op een boomstam. Daarna op een terras zalmwrap gegeten (als je in Alaska bent, eet je natuurlijk zalm). Teruggefietst naar onze cabin. We moesten nog aan de kant voor een kar met sledehonden, die met een enorme vaart voorbij kwam. In de winter doen ze dat met een slee, is een echte sport hier. Voor de cabin gezeten. Nu binnen, want het werd een beetje fris. Even de kerosine gestookte verwarming aan gehad en nu zitten we allebei met een hete kop in de Cozy Moose. Gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s