Denali take 1: moose and caribou

Na het ontbijt en uitgecheckt en nog wat laatste boodschappen gedaan. Ook onze wijnvoorraad aangevuld; we kregen zelf een reusable winebag (= tas voor meerdere flessen) erbij. Naar het zuiden gereden via de Parks Highway. Het is halfbewolkt en net onder de 20 graden. Onderweg nog een eland bij een meertje gespot. Bij Denali eerst naar het visitor centre. We hadden al gelezen dat je het grootste deel van het park alleen met de bus kunt bekijken, dus voor morgen buskaartjes gekocht. De eerste 15 mijl kun je wel zelf rijden, dus dat hebben we gedaan. Prompt weer in een wildlife jam, omdat er 2 caribous (wij noemen dat gewoon rendieren) op een droog rivierbed stonden. Die hadden we nog niet gezien. Bij Savage River een hike van een uur gedaan om er weer even in te komen. Best druk, maar prachtig landschap met rivieren en bergen.

Ingecheckt bij een motel net buiten het park. Voor de deur op een bankje in de zon gezeten. Op de kamer gegeten (ja, we worden al echte motel-kampeerders) en tv gekeken. Om kwart voor elf ging Gerhard even buiten kijken; de zon schijnt nog volop. Staat er een moedereland op een meter of 20 vanaf onze deur, terwijl het kleintje in het gras aan het rennen was. De moeder bleef naar ons kijken (en wij naar haar) om te kijken of er geen gevaar was. Samen liepen ze weg, de bosjes in. Waanzinnig!

flickrAlle foto’s van Denali National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s