Zomer in Fairbanks

Vandaag was een lekkere luie dag. Vanmorgen vroeg was het al prachtig weer; het is heerlijk warm zomerweer in Alaska. Ontbijt in de keuken van ons hotel. Daarna de hele ochtend niets gedaan; Lesley leest haar boek uit in de tuin, Gerhard zit te internetten in de schommel-recliner (gewoon een hele luie stoel). Na de middag naar Jiffy Lube om de olie te laten verversen, waar Hertz zo aan hecht. Aangezien Hertz in Alaska geen garage heeft, kun je naar een andere garage en moet je de bon bewaren, zodat je een deel terugkrijgt. Keurige service bij Jiffy; met een kwartier staan we buiten, twee heren houden de portieren voor ons open. Naast olie ververst is auto uitgezogen (nodig na weken on the road) en zijn de banden op spanning gebracht.

Naar het centrum voor lunch op een dakterras. Zeer aanwezige, maar grappige ober, die al meerdere malen naar Amsterdam is geweest. Fairbanks heeft maar een klein centrum, dat bestaat uit nauwelijks 1 blok winkels en restaurants. Even 10 mijl naar het noorden gereden om de Trans-Alaska Pipeline te zien. Vanaf noord Alaska wordt ruwe olie door een pijplijn van 800 mijl verwarmd tot zo’n 40 graden (wegens permafrost) naar de zuidkust vervoerd. Behalve een enorme pijp met een paar infoborden erbij is er niet veel te zien, maar het blijft een bijzonder fenomeen. Nog even langs Pioneer Park gereden, waar de oorspronkelijke huizen (veel cabins) van Faribanks zijn verzameld en waar oude troepjes te bewonderen zijn (hoorde nog een bejaarde vrouw tegen een andere dame zeggen “weet je nog?”). Leuk om even rond te lopen.

Terug in het hotel een wasje gedraaid en weer op ons balkon gegeten. Lekker relaxt vandaag. Morgen weer tijd voor actie; we gaan naar Denali National Park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s