Alcan mile 1.202 – 1.422: Delta Junction

Al vroeg waren we wakker, want onze enorme hotelkamer bleek erg gehorig te zijn en de shop annex tankstation was om 6 uur in bedrijf; we konden de telefoongesprekken letterlijk verstaan. Niet gehaast en ontbeten in onze hotelkamer, waarna we om half 10 vertrokken. Het is behoorlijk bewolkt vandaag en wisselvallig; dan weer een enorme maar korte bui, dan weer zonnig. Met 30 km zijn we bij de grens, waar de controle uitermate vriendelijk en soepel verloopt. Uiteraard even een foto bij het Welcome to Alaska bord, want je komt hier niet alledag.

Bij het Tetlin Wildlife Refuge Centre even gestopt, waar we al snel werden aangesproken door een Amerikaan die 7 jaar in Amersfoort heeft gewoond en nog bijzonder goed Nederlands spreekt. Nu woont hij in een motorhome en neemt met zijn vrouw tijdelijk werk aan, vaak in ruil voor een gratis plek op de camping plus water en elektra. Bijzondere manier van leven. De Alcan in Alaska heeft ook weer te lijden onder de vrieskou, zodat er grote gaten in de weg zitten. Verder, net als in Canada, oneindig veel bomen en hier ook zogenaamde wetlands. In het voorbij rijden nog een moeder en baby eland gezien. Omgedraaid, maar ze waren al weg. 

Onderweg een paar kleine stopjes gemaakt, voor benzine, koffie of sanitair. Opvallend is dat de aangeduide uitkijkpunten op niets uitkijken hier, omdat de bomen te hoog zijn geworden. Kwestie van snoeien, lijkt ons. Delta Junction is het eindpunt van de Alcan, dus even een foto bij de 1.422 milepost. In 8 dagen gereden en wij vonden het een geweldige ervaring. Aangezien we een hotel geboekt hebben in Fairbanks, moesten we nog wel 1,5 uur verder rijden. Onderweg nog gestopt in North Pole, waar het gek genoeg 25 graden is. Hele stad bestaat uit kerstkitsch. De stad is zo genoemd in de hoop dat een speelgoed fabrikant zich hier zou vestigen (made in North Pole …), maar dat is nooit gebeurd. Wel staat hier het Santa Claus House, waar brieven van kinderen worden beantwoord. Een aantal brieven hangt ingelijst waaronder: I want daddy to come home and dress up clothes. Aandoenlijk. Verder veel prullaria te koop en kinderen kunnen met the man himself op de foto. 

In Fairbanks ingecheckt in het hotel en groot boodschappen gedaan. We hebben een zitje op een balcon en eten lekker buiten. De klok is een uur terug dus het is een hele lange, maar lekkere dag. Morgen doen we rustig aan en blijven we nog een dagje hier, voordat we Alaska verder gaan verkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s