Alcan mile 985 – 1.202: Beaver Creek

Vanmorgen de wekker gezet, omdat we een behoorlijk stuk gaan rijden. Eerst uitgebreid ontbijt in de lodge, gemaakt door de eigenaresse. Om half 10 in de auto, terug naar de Alcan, die dit deel langs Kluane National Park gaat. Weer prachtige meren en bergen. Na een uurtje bij Soldiers’ Summit de heuvel op geklommen. Hier werd in november 1942 de Alaska Highway geopend. Mooie plek, compleet met gedenksteen. Daarna weer rijden. De weg is hier behoorlijk beschadigd door permafrost, dus gaan we niet zo hard. Ook wordt er druk aan de weg gewerkt, kilometers langs, zodat je moet wachten en daarna achter de pilot car aan langs de werkzaamheden gaat. Alles netjes georganiseerd en de wegwerkers zwaaien enthousiast.

Rond half 4 waren we in Beaver Creek, de Most Western Community in Canada, zo’n 30 km van de grens met Alaska. Onze hotelkamer is enorm groot, met 2 tweepersoonsbedden, een 1 persoonsbed, keuken met bar, eettafel, zithoek en badkamer. Groter dan ons tijdelijke onderkomen in Voorthuizen voor de wereldreis. Even naar het visitor centre gelopen, waar de dame die daar werkt om een praatje verlegen was. Haar baas (niet aanwezig) komt uit Nederland; daarom gaf ze ons ieder een Yukon pin, terwijl je daar normaal voor moet sparen. Aardig. Terug in de kamer daar gegeten. Beetje rondhangen en morgen back to the USA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s