Alcan mile 887 – 985: Haines Junction

Het was een avontuur, slapen in de VW bus. Om 2 uur was het schemerig, maar nog zo licht dat je er een boek bij kon lezen. Het was niet koud (eerder warm samen onder een dekbed), maar we hadden een koude neus, want je ligt praktisch buiten. En het was krap (synchroon draaien) en hard (we voelden ons prins en prinses op de erwt). Maar om 7 uur werden we wakker met een stralende zon en viel het toch niet tegen hoeveel we geslapen hadden. In het huis gedoucht, daar bleken al veel mensen op te zijn. Om 8.15 uur stonden we buiten. Op het parkeerterrein bij het visitor centre boterhammen gesmeerd en koffie gedronken bij Starbucks. Daarna ruim 2 uur gewandeld langs de Yukon River. De SS Klondike, een oude schoepenboot, ligt op de wal. Wij zochten de Fish Ladder, maar hadden geen idee wat dat is. Het blijkt een houten constructie te zijn, waarmee vissen over de dam kunnen komen. Belangrijk voor de zalmentrek (ze zijn al halverwege Alaska en worden begin augustus in Whitehorse verwacht). Interessante uitleg gekregen. Slim bedacht, zo’n vissenladder (en slim van die vissen dat ze dat snappen).

Terug in het dorp boodschappen gedaan bij onze favoriete winkel (want goedkoop): Walmart. Klein stukje rijden maar naar Haines Junction. Onderweg weer lunch bij rest stop en weer een beer gezien: nu een enorme blonde grizzly. Helaas geen kop gezien, alleen een scharrelende vacht. Geweldig! In Haines Junction bliksembezoek aan visitor centre en via de Haines Highway stukje zuidelijker gereden naar onze cabin bij Kathleen Lake Lodge. Cabin type 2 onder een kap. Eerst even bij het prachtige Kathleen Lake gaan kijken, daarna voor de cabin buiten gezeten met de broekspijpen in de sokken, want het stikt hier van de muggen. In de cabin gegeten en nu hangen we een beetje; blijkbaar toch niet zo vast geslapen in de bus. Vanavond weer gewoon een bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s