Alcan mile 635 – 887: Whitehorse

Ontbijt in onze hotelkamer met oma-stijl inrichting. Rond half 11 weer de weg op. Helaas geen wildlife gezien (behalve een al platgereden stekelvarken en wij hebben een eekhoorn geraakt, sorry). Onderweg koffiestop bij old-dump restaurant, maar vriendelijke dame en de slappe koffie staat altijd klaar. Een paar keer gestopt, even via een boardwalk naar een waterval, dan weer lunchen met uitzicht op een brug van ruim 500 meter. Echt een on the road dag.

Eind van de middag ingecheckt in ons hostel. Aparte alternatieve tent, waar je binnen je schoenen uit moet en waar alleen maar oudere jongeren met grijze baarden zaten (daar is de baard van Gerhard niks bij). Hoezo een hostel is voor jonge mensen; de gemiddelde leeftijd is met onze aankomst flink gedaald. Op sokken kregen we de toer (keurige faciliteiten). Binnen een aantal dorm-bedden, in de tuin 3 cabins. Dit alles was al vol (wisten we toen we boekten) dus slapen wij in een oude VW bus in de tuin. Geen verwarming, geen gordijnen en een smal matras. Er werd ons al “happy snuggling” gewenst. En dan te bedenken dat de zon hier om 23.30 uur onder gaat en om 4.30 uur weer op is. We zijn benieuwd.

Na inchecken naar het centrum gelopen voor koffie op het terras. Het is hier zonnig en maar een graad of 16, maar als je beschut zit is het heerlijk. Daarna gegeten bij Klondike’s Rib and Salmon BBQ. Enorm drukke tent, dus je naam werd genoteerd en je moest buiten plaats nemen op speciale banken met een bordje erbij “Customer Parking”. Met een kwartiertje konden we naar binnen. Wijn en water uit jampotten (met schroefrand) en natuurlijk een enorme portie Ribs and Salmon gegeten. Nu zitten we in de tuin met uitzicht op de VW bus. Beetje lezen en internetten, terwijl een windorgel steeds rinkelt (misschien vannacht ook wel). In training voor kamperen, zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s